KMB-_dsc5271-Vlasakker-2-Barneveld-LR-1
KMB-_dsc5336-Vlasakker-2-Barneveld-LR-24

Alle ingrediënten

voor de echte ‘thuis-kok zijn aanwezig’

Een keuken is in veel woningen een centrale plek waar geleefd wordt. Voor Jan-Willem van den Born uit Barneveld is dat niets te veel gezegd. Zijn passie voor koken diende als graadmeter in het realiseren van een volledig nieuwe keuken.

Ondernemer in de muziekwereld, lid van de Barneveldse gemeenteraad en een voorliefde voor de Franse en Italiaanse keuken. Jan-Willem geniet in zijn vrije tijd van koken als geen ander. Je kunt daarom gerust zeggen dat de keuken helemaal zijn domein is. Het kiezen van de juiste wijn-spijscombinaties is aan hem dan ook wel besteed.

Lokaal kwaliteitsproduct

En als je dan toe bent aan een nieuwe keuken, omdat de oude echt versleten is, waar begin je dan? Voor Jan-Willem was dat vrij duidelijk: “Ik koop zoveel mogelijk lokaal. Ik zoek dus niet via internet, maar ga vooral af op de geluiden om mij heen. Oftewel, ik praat er met vrienden over en dan komt er vanzelf een naam bovendrijven. In dit geval werd De Keukenmakery meerdere malen genoemd. Zodoende ben ik eens de showroom binnengelopen. Dat gaf mij direct een gevoel van klasse. En de keukens worden nog in Barneveld gemaakt ook. Zelfs de tafel die in de showroom stond heb ik meteen ook gekocht. Prachtig!”.

Inmeten en kiezen
“Een adviseur van De Keukenmakery is eerst komen kijken naar de huidige situatie om de nieuwe keuken direct goed te kunnen inmeten. Vervolgens zijn we vanuit een eerste schets aan het werk gegaan. Dat bleek direct al een match, met name ook omdat de behoeftes die ik kenbaar gemaakt had, heel nauwkeurig in het ontwerp opgenomen zijn. En juist daarom ging het. Een keuken mag mooi zijn, maar heeft voor mij ook echt een functionele waarde. Ik wil er mij helemaal thuis in voelen. Samen met mijn zus hebben we de details doorgenomen. Van werkblad tot handgrepen. We hebben bijvoorbeeld ook voor een gaswok gekozen. We houden bijvoorbeeld erg van die manier van vlees braden”, schetst Jan-Willem.

 

Oerdegelijke kwaliteit
Jan-Willem legt uit: “De keuken is ook precies gerealiseerd zoals die ontworpen is en het gaat nog snel ook. We hebben tegelijkertijd meer in het huis verbouwd en dat liep niet altijd vanzelf, maar het plaatsen van de keuken ging heel vloeiend. Vooral ook omdat we van tijd tot tijd goed op de hoogte werden gehouden over de voortgang. Dat schept vertrouwen, ook na de aankoop.

Tussentijds wilden we nog wat zaken wijzigen zoals de plaat die later nog achter de kookplaat is aangebracht. Ook dat was geen enkel probleem. Het flexibel meedenken tijdens de uitvoering heeft ons heel tevreden gestemd. De mannen zijn heel enthousiast in hun werk. Het is een oerdegelijk bedrijf in service en kwaliteit, maar wel met frisse ideeën en modern in advies en ontwerp.”

Meer klantverhalen?

En, hoe bevalt de keuken?

“Er was gewoon niets wat te veel of te weinig was. De keuken klopt als een bus. We zijn heel blij dat we ook voor de wijnkast gegaan zijn. Vooral witte wijn is een stuk lekkerder als die drie graden warmer is dan uit de koelkast.

 

De afzuigkap heeft een enorme zuigkracht, dat bevalt uitstekend. De indeling blijkt eveneens een schot in de roos, we hebben een heel praktische kastindeling gekregen. Wel moesten we even wennen aan het elektrisch koken, los van de gaswok dan. We kookten voorheen volledig op gas en deden dat op gevoel, want gas is traploos instelbaar. Dat werkt nu net even iets anders. Op een gaspit kun je de pannen ook schuiven tijdens het braden, dat doe je op de elektrische kookplaat natuurlijk niet. Ik heb ook twee grote ovens besteld. Heerlijk om de borden of gerechten goed warm te houden. Kortom: het is elke dag weer een genot om in de keuken te staan”, sluit Jan-Willem af.