KMB-_dsc5568-Zwarte-Roodstaart-6-Woudenberg-LR-44
KMB-_dsc5497-Zwarte-Roodstaart-6-Woudenberg-LR-12

Authentiek

in communicatie en realisatie

De familie Hommersom woont sinds kort in een nieuwe woning met veel binnenruimte. Om elke ruimte optimaal in te richten, ontstonden er in de oriëntatieperiode verschillende ideeën. Maar één ding stond vast: in de keuken zou geen kookeiland komen.

De eerste gesprekken met keukenleveranciers boden geen resultaat. “We hebben een heel mooie, ruime keuken. En ja, daar kan een kookeiland niet misstaan.

Maar wij wilden dat niet omdat we de ruimte graag wilden gaan gebruiken voor een grote eettafel. Op dat punt was Gerrit van De Keukenmakery de eerste die echt naar ons luisterde. Vanaf dat moment werd het plaatje alleen maar completer. Daarin namen we direct de kastruimtes mee voor de bijkeuken, woonkamer, slaapkamers en de badkamer." 

Transparant advies
“Wat dat waard is weet je pas als je voor keuzes staat die jarenlang invloed hebben op het leefcomfort in je keuken. Juist doordat Gerrit ons gericht advies gaf, dat vaak illustreerde met verschillende schetsen en elke keer heel duidelijk de voor- en nadelen benoemde, hielp het ons om goede keuzes te maken.

Een concreet voorbeeld: wij hadden het idee om een stenen wasbak te nemen. Van De Keukenmakery zijn ze in overleg gegaan met de steenhouwer. Het bleek niet mogelijk. Daar werd wel direct een goed alternatief tegenover gezet. Zo konden we goed een onderbouwde keuze maken.”

 

Flexibiliteit zonder grenzen
De planning van de aannemer werd met een aantal weken uitgesteld. Alsnog werd de montage van de keuken grotendeels in drie dagen gerealiseerd. In samenspraak met de leveranciers, zoals die van de stalen deuren, werd de planning in delen opgebouwd. Zo sloot iedereen perfect op elkaar aan.

“Het was gewoon mooi om te zien hoe natuurlijk die samenwerking verliep. En niet te vergeten, er was ook gewoon gezelligheid! Daarnaast bleven ze gedurende de bouwperiode heel scherp op materialen, kwaliteit van het spuitwerk en werden we tussentijds nog voorzien van extra advies over de keuzes van de planken in de boekenkast.”

Werkblad en kasten even diep
“Een werkblad van 70 centimeter diep, dat kom je wel vaker tegen. Maar dat de kastruimte eronder ook 10 centimeter dieper is, dat is vrijwel uniek! Dat maakt nu net het verschil tussen een standaard keuken en een maatwerkkeuken van De Keukenmakery.” 

Keukendetails

  • 5-pits kookplaat
  • Werkblad, lades en kasten 70 centimeter diep
  • Stoomoven van Miele
  • Kastenwand en aanrecht in de bijkeuken
  • Kamer en suite, slaapkamers en badkamer
  • Quooker kraan
  • Royale schouw
  • Gespoten keuken

Nazorg ná oplevering
“Zelfs na de oplevering stopte het meedenken niet. De indeling onder de wasbak bleek minder praktisch dan vooraf gedacht. Vrijwel direct werd een oplossing bedacht waarbij de gebruikte indeling nu wel functioneert, maar dan in de bijkeuken. Een nieuwe kastindeling werd gecreëerd in de keuken zelf. We zeiden pas nog tegen elkaar: 'We moeten weer snel eens een nieuwe klus voor ze verzinnen, het is gewoon leuk om ze over de vloer te hebben!”

Elke dag genieten
“Ja, dat is niet overdreven. We zijn er zo blij mee. De Quooker is even wennen in gebruik en de stoomoven die wij zelf heel graag wilden hebben moeten we nog wat meer gaan gebruiken. Daarvoor gaan we nog eens een mooie cursus volgen bij Miele.”